Puzzelen met seo en leesbaarheid voor de GGD

Voor wie?
GGD Zaanstreek-Waterland
Wanneer?

2018

Samenwerking

Mede-tekstschrijver: Joyce Ketelaars

Tekstsoort
Webteksten
Ons werk
  • Schrijven
  • Optimaliseren voor zoekmachines (seo)

Seo-proof website

Het is een van onze favoriete bezigheden: seo-teksten schrijven. Puzzelen met zoekwoorden en leesbaarheid tot je een tekst hebt waar de lezer én Google blij mee zijn. Toen GGD Zaanstreek-Waterland ons vroeg of we hun nieuwe website seo-proof konden maken, twijfelden we dus geen moment. Deze GGD werkt elke dag aan een gezonde en veilige omgeving voor inwoners van haar regio, en daar dragen wij graag aan bij.

Laat ons je webteksten schrijven

“De samenwerking verliep heel soepel. Fay en haar collega wisten moeiteloos een passende schrijfstijl voor onze doelgroepen te bedenken, en we hadden tussentijds goed overleg. Ik ben erg blij met het resultaat en de werkwijze.”

Diana NieropCommunicatieadviseur bij GGD Zaanstreek-Waterland

Wat was de vraag?

Balans vinden

De uitdaging: meer dan zeventig verschillende pagina’s voor verschillende doelgroepen optimaliseren voor zoekmachines. Onze tekstschrijver Fay Huigen coördineerde deze mooie opdracht. Samen met Diana Nierop van de GGD bedacht ze een plan van aanpak. “Bij seo-teksten is het de kunst om balans te vinden tussen techniek en tekst. Daarom stemden Diana en ik elke pagina uitgebreid af. Voor wie is de informatie? Welke schrijfstijl past bij deze doelgroep? Welke vragen heeft de lezer? Per tekst leverde Diana een duidelijk ingevuld format in. Heel fijn, want zo konden mijn toenmalige HNTB-collega Joyce Ketelaars en ik elke tekst helemaal naar wens herschrijven.”

Hoe pakten we dat aan?

Uitgebreid afstemmen

Naast het schrijven was er ook tijd voor advies. Fay: “Diana en ik hingen regelmatig met elkaar aan de telefoon. Bijvoorbeeld als we tijdens het optimaliseren ergens tegenaan liepen, zoals de structuur van de website of een veelheid aan inhoudelijke informatie. Diana stond altijd open voor suggesties, en zo kwamen we samen tot mooie oplossingen.”

Resultaat

Zeventig nieuwe teksten

Voor inwoners, kinderopvang, woningcorporaties, politie, hulpverleners: iedereen die met de GGD Zaanstreek-Waterland te maken heeft. Elke tekst afgestemd op de specifieke doelgroep en hun vragen aan de lokale GGD. Zodat die op hun beurt weer kunnen doen wat ze het best doen: zich inzetten voor een gezonde samenleving.

Deze opdracht heeft Fay uitgevoerd toen ze aangesloten was bij Het Nederlands Tekstbureau.
Laat ons je webteksten schrijven

We schreven ook voor:

Logo SOC

Samenwerken? Leuk! Neem contact met ons op.

© 2023 Fraas+Faam
Foto’s door Tessa Bruggink