Sprekend jaarverslag voor het Nationaal Onderwijsmuseum

Voor wie?
Wanneer?

2022
2023

Tekstsoort
Digitaal en papieren jaarverslag
Ons werk
  • Adviseren
  • Structureren
  • Schrijven
  • Herschrijven

Onderwijs + museum = ❤️

Eind 2022 belde Sofie Dietvorst ons. Ze was net ingestapt als communicatieadviseur bij het Nationaal Onderwijsmuseum, en zocht hulp bij het maken van het jaarverslag. Of ze bij ons aan het goede adres was? Dat lieten we ons geen twee keer vragen! Het museum stond namelijk al een tijd op ons lijstje ‘droomklanten’. Want onderwijs + museum = prachtig, vinden wij.

Bekijk het resultaat van 2021Bekijk het resultaat van 2022

“Ik was op zoek naar een partij die ons kon helpen een schrijfstijl te vinden die goed bij ons museum past. Vloeiend, helder en persoonlijk ... die heb ik gevonden! Wat een fijne samenwerking met een topresultaat.”

Sofie DietvorstCommunicatieadviseur bij het Nationaal Onderwijsmuseum

Wat was de vraag?

Een jaarverslag om trots op te zijn

Toen we begonnen, hadden de professionals van het Nationaal Onderwijsmuseum al veel geschreven. Aan ons de eer om daar een gelukkig geheel van te maken, in een passende tone of voice. Met een sterke structuur en een goed verhaal over het afgelopen jaar. Want ondanks dat het museum een pittige (corona)tijd achter de rug had, was er veel moois gebeurd.

Hoe pakten we dat aan?

Adviseren, schrijven en schrappen

Onze eerste stap was een analyse van wat er al lag. De brontekst, zoals we dat zo mooi noemen. Miste er iets? Wat kon er weg? Welke hoofdstukindeling paste? Samen met Sofie en directeur-bestuurder Petra maakten we een definitieve opzet. Vervolgens schreven we een proeftekst: welke schrijfstijl matcht met de waarden van het museum? We kozen voor persoonlijk, actief, deskundig en af en toe een knipoog. Toen gingen we ervoor: 13 hoofdstukken schrijven, herschrijven en schrappen. Heerlijk.

“Waarom we voor Fraas+Faam kozen? Jullie zijn opgeruimde en leuke mensen, hanteren een strakke planning en maken heldere afspraken. Onze teksten passen nu goed bij het museum en wat we willen uitstralen.”

Petra ReijnhoudtDirecteur-bestuurder van het Nationaal Onderwijsmuseum

Resultaat

70 pagina’s die barsten van onderwijsliefde

Uiteindelijk lag er een visueel én tekstueel aantrekkelijk jaarverslag. Onze tekstschrijver Fay: “Het was superfijn werken met Petra en Sofie. Zoals wel vaker met jaarverslagen hadden we een strakke deadline, maar dankzij snel schakelen kwamen we vlot tot een stuk waar we allemaal blij mee waren.” Zo blij zelfs, dat we daarna afspraken hebben gemaakt om langdurig samen te werken. We zeiden het al: droomklant!

Laat ons je jaarverslag schrijven

We schreven jaarverslagen voor:

Logo Make-A-Wish Nederland
Logo SOC
Logo LantarenVenster
Logo Bibliotheek Maas en Peel

Samenwerken? Leuk! Neem gerust contact met ons op.

Fraas+Faam | Fay en Sandra in De Ruimte