Winnende fondsaanvraag voor Stichting Cultuureducatie

Tekstsoort
Projectplan en fondsaanvraag
Ons werk
  • Concept en structuur
  • Schrijven

Betekenis door cultuur

Het leven van kwetsbare ouderen meer betekenis geven door middel van cultuur. Prachtig toch? Onze tekstschrijver Fay Huigen droeg eraan bij door Stichting Cultuureducatie (SCe) te helpen met hun (winnende!) fondsaanvraag voor het project Cultuur Dichtbij.

Bekijk het resultaat

“Fay is een frisse persoonlijkheid die zich enorm goed kan inleven in de klant. Dus het contact was snel gelegd toen we haar hulp nodig achtten. Veel van onze aanvragen werden afgewezen en dat wilden we doorbreken. Teksten voor fondsgelden vragen om geconcentreerd en consciëntieus werken en dat kan zij. Fay heeft ook echt het talent om de teksten toe te schrijven naar de fondsen. Ze snapt wat een beoordelingscommissie wil lezen: geen langgerekte verhalen, maar compact, enthousiast en to the point. En, waarin alle criteria terugkomen.”

René Nekkers(oud-)Directeur Servicebureau Onderwijs & Cultuur

Wat was de vraag?

Teksten met power

Fay stond bij SCe bekend als een professional die zich enorm verdiept in de materie. Dus toen dringend hulp nodig was voor de aanvraag van fondsgelden voor het project Cultuur Dichtbij, was ze snel gebeld.

“Toen René voorstelde om samen te werken met Fay, vond ik dat gelijk een goed idee. We hadden externe expertise nodig. Er was ook direct een klik. Ik kon merken dat Fay ervaring had met het schrijven van fondsaanvragen. Het is complexe materie, maar door een intensieve samenwerking hebben we uiteindelijk de essentie voor elk fonds weten te vangen. Door deze vervolgens goed en krachtig te omschrijven, heeft ze veel power aan de teksten toegevoegd.”

Jolinda van DijkProjectleider Cultuur Dichtbij

Hoe pakten we dat aan?

Gestructureerd en uitgebreid

“Aan het begin van de opdracht was er nog te weinig informatie om de subsidieaanvragen te schrijven. De criteria van de fondsen waren ook erg uitgebreid en specifiek”, vertelt Fay. Om de juiste input te krijgen, dook ze volop in de materie en stelde ze een kritische vragenlijst op voor de stichting. “Deze gestructureerde werkwijze leverde uiteindelijk goede inhoud op, maar we hebben ook nog veelvuldig overleg gepleegd om echt tot de kern te komen. We moesten continu de input toetsen aan de criteria en signaleren waar de scherpte ontbrak. Dit hele proces dwong SCe om goed na te denken over details, waardoor ze ook een concreet projectplan overhielden aan het hele proces. Hoe mooi is dat?”

Resultaat

Twee subsidietoekennigen

Het resultaat na een intensief project: twee prachtige subsidietoekenningen voor Cultuur Dichtbij. Een kroon op ons werk!

Deze opdracht heeft Fay uitgevoerd toen ze aangesloten was bij Het Nederlands Tekstbureau.
Laat ons je subsidieaanvraag schrijven

“Stichting Cultuureducatie is een van mijn favoriete klanten. Ik heb al veel voor ze mogen schrijven: twee keer het jaarverslag, een strategisch beleidsplan, een visiestuk voor de overkoepelende organisatie waar ze onderdeel van zijn (Het Energiehuis). Stuk voor stuk uitdagende projecten waaruit ik veel voldoening haal. Maar Cultuur Dichtbij staat me wel heel nauw aan het hart. Kwetsbare ouderen een stukje gelukkiger maken door middel van cultuur, dat is toch fantastisch?”

Fay HuigenOnze tekstschrijver en strateeg

We schreven ook voor:

Logo SOC
Logo Energiehuis Dordrecht
Logo LantarenVenster

Samenwerken? Leuk! Neem contact met ons op.

© 2023 Fraas+Faam
Foto’s door Tessa Bruggink