Naar een duurzame wereld met Joulz

Voor wie?
Wanneer?

2022

Samenwerking

Eindredactie: Bureau Carbon

Tekstsoort
Webteksten en blogs (seo-proof)
Ons werk
  • Concept en structuur
  • Interviewen
  • Schrijven
  • Herschrijven

Joulz gaat voor groen

De energietransitie zorgt ervoor dat bedrijven kijken naar alternatieve opties voor fossiele brandstoffen. Zo ook Joulz. Dit energiebedrijf gaat voor groen, en helpt grootzakelijke klanten met milieuvriendelijke meetdiensten, energie-infra, laadoplossingen, zonne-energie en energieopslag. “Groene energieoplossingen helpen om de wereld mooier te maken en daar draag ik graag aan bij met goede teksten”, vertelt onze tekstschrijver Sandra Borger.

Bekijk het resultaat

Wat was de vraag?

Schrijven en herschrijven

Teksten en blogs die passen bij de huidige tone of voice en goed vindbaar zijn in Google. Dat waren de wensen van Joulz. Sandra mocht aan de slag met drie onderwerpen: meten, laden en zonne-energie. De opdracht? Negen bestaande teksten opfrissen en twaalf nieuwe teksten schrijven. Oftewel: 21 webpagina’s voor grootzakelijke klanten optimaliseren voor zoekmachines en lekker leesbaar maken.

Hoe pakten we dat aan?

Van informatie naar waardevolle webteksten

“Ik weet best veel, maar mijn kennis van gasmeters, laadpalen en zonnepanelen reikt niet zo ver.” Stap één was daarom: informatie verzamelen en elke pagina afstemmen op inhoud en doelstelling. Daarvoor interviewde Sandra verschillende medewerkers van Joulz. Wie zijn de lezers, en welke vragen hebben ze? Welke schrijfstijl past bij deze zakelijke doelgroep? Wat zijn de belangrijkste call to actions? “Superfijn, want zo kon ik elke blog en pagina helemaal naar wens schrijven of herschrijven naar een waardevolle webtekst.”

Zo’n waardevolle webtekst scoort hoog in Google, is aantrekkelijk voor de lezer, informeert en overtuigt. Stap twee in dit project was dan ook: puzzelen met woorden. Schrijven, schrappen en herschrijven totdat elke tekst naar wens was. Voor de lezer én Google. En jawel, dat is gelukt.
Na een laatste factcheck door de betrokken medewerkers van Joulz waren alle teksten klaar voor plaatsing. 

Resultaat

De ultieme combi

Alle 21 webteksten en blogs zijn een combinatie van de juiste zoekwoorden, relevante informatie en lekker leesbare woorden. Google likes them, en grootzakelijke klanten van Joulz vragen vaker informatie op over ‘groen’ ondernemen. 

Zullen we jouw seo-webteksten ook schrijven?

We schreven ook voor:

Logo SOC
Logo LantarenVenster
Logo Tessa Bruggink

Samenwerken? Leuk! Neem contact met ons op.

© 2023 Fraas+Faam
Foto’s door Tessa Bruggink